Reteta Cozonac Aroma Vanilie. Premix dezvoltat special pentru brutarii si patiserii care cauta sa impresioneze cu gust exceptional si un blat pufos,. Materii prime brutarie. Premix pentru cozonac cu aroma de vanilie.
Ingrediente | kg |
Faina alba (000/550) | 10 |
CONMIX COZONAC VANILLA PREMIUM | 1 |
Zahar | 2,200 |
Drojdie | 0,500 |
Sare | 0,100 |
Margarina aluat 67% | 0,800 |
Apa | 4 |
Total | 18,600 |
Instructiuni:
1.Mixare Initiala: | Intr-un bol adecvat, mixeaza faina alba impreuna cu CONMIX COZONAC VANILLA pentru o distributie uniforma a aromei de vanilie. |
2.Adaugarea Restului de Ingrediente: | Dupa mixare, adauga drojdia, sarea, zaharul si margarina in amestecul de faina si premix. Continua sa amesteci in timp ce adaugi apa, asigurandu-te ca toate ingredientele se imbina perfect. |
3.Malaxare: | Utilizand un malaxor cu spirala, malaxeaza aluatul timp de 5 minute la viteza 1, apoi creste la viteza 2 pentru inca 7 minute. Adauga margarina in ultimele 2-3 minute de malaxare pentru a obtine o textura fina si omogena. Timpul de malaxare poate varia in functie de specificul malaxorului, deci monitorizeaza consistenta aluatului pentru a obtine elasticitatea dorita. |
4.Temp. Aluat si Relaxare: | Mentine temperatura aluatului la 28°C si lasa-l sa se relaxeze timp de 15-20 de minute la temperatura camerei (ideal 26 – 28°C). |
5.Divizare si Premodelare: | Imparte aluatul in portiuni de 550 g si modeleaza bucatile in forma rotunda. Lasati-le sa se odihneasca timp de 10-15 minute. |
6.Modelare Finala: | Fiecare bila de aluat se intinde intr-o foaie, iar apoi se adauga umplutura dorita. Ruleaza aluatul, portioneaza fitilul obtinut in doua parti si impleteste-le pentru o prezentare impecabila. |
7.Dospire: | Acopera cozonacul si lasa-l sa dospeasca timp de 50-60 de minute la 35°C, cu o umiditate relativa de 80%. Dupa dospire, cozonacul se unge cu ou pentru a obtine o crusta aurie si stralucitoare. |
8.Coacere: | Preincalzeste cuptorul la 170-180°C. Coace cozonacul pentru 40-45 de minute sau pana cand obtine o culoare aurie si o crusta crocanta. |
Reteta Cozonac Aroma Vanilie, un desert traditional cu blat pufos si parfum delicat.