COZONAC VANILLA PREMIUM

Da viata cozonacului traditional prin adaugarea unei note subtile de vanilie cu CONMIX COZONAC VANILLA. Dezvoltat special pentru brutarii si patiserii care cauta sa impresioneze cu inovatie si gust exceptional, acest premix adauga o dimensiune noua si rafinata retetelor tale.

Ingredientekg
Faina alba (000/550)10
CONMIX COZONAC VANILLA PREMIUM1
Zahar2,200
Drojdie0,500
Sare0,100
Margarina aluat 67%0,800
Apa4
Total18,600
1.Mixare Initiala:Intr-un bol adecvat, mixeaza faina alba impreuna cu CONMIX COZONAC VANILLA pentru o distributie uniforma a aromei de vanilie.
2.Adaugarea Restului de Ingrediente:Dupa mixare, adauga drojdia, sarea, zaharul si margarina in amestecul de faina si premix. Continua sa amesteci in timp ce adaugi apa, asigurandu-te ca toate ingredientele se imbina perfect.
3.Malaxare:Utilizand un malaxor cu spirala, malaxeaza aluatul timp de 5 minute la viteza 1, apoi creste la viteza 2 pentru inca 7 minute. Adauga margarina in ultimele 2-3 minute de malaxare pentru a obtine o textura fina si omogena. Timpul de malaxare poate varia in functie de specificul malaxorului, deci monitorizeaza consistenta aluatului pentru a obtine elasticitatea dorita.
4.Temp. Aluat si Relaxare:Mentine temperatura aluatului la 28°C si lasa-l sa se relaxeze timp de 15-20 de minute la temperatura camerei (ideal 26 – 28°C).
5.Divizare si Premodelare:Imparte aluatul in portiuni de 550 g si modeleaza bucatile in forma rotunda. Lasati-le sa se odihneasca timp de 10-15 minute.
6.Modelare Finala:Fiecare bila de aluat se intinde intr-o foaie, iar apoi se adauga umplutura dorita. Ruleaza aluatul, portioneaza fitilul obtinut in doua parti si impleteste-le pentru o prezentare impecabila.
7.Dospire:Acopera cozonacul si lasa-l sa dospeasca timp de 50-60 de minute la 35°C, cu o umiditate relativa de 80%. Dupa dospire, cozonacul se unge cu ou pentru a obtine o crusta aurie si stralucitoare.
8.Coacere:Preincalzeste cuptorul la 170-180°C.
Coace cozonacul pentru 40-45 de minute sau pana cand obtine o culoare aurie si o crusta crocanta.
Transforma experienta ta de panificatie cu CONMIX COZONAC VANILLA si adauga un element de rafinament si inovatie in retetele tale traditionale.
ro_RORomanian