Reteta Paine Cu Ceapa Si Chimen – savoarea autentica a painii cu gustul intens CONMIX Paine cu Ceapa si Chimen – un premix special creat pentru brutarii si patiserii care cauta sa ofere clientilor lor o experienta unica de panificatie. Materii prime brutarie.
Ingrediente | Kg |
Dozaj | 35% |
Faina alba (550/650/integrală) | 2 |
CONMIX PAINE CU CEAPA SI CHIMEN | 0,7 |
Drojdie | 0,060 |
Sare | 0,036 |
Apa | 1,50 |
Total | 4,296 |
Instructiuni:
1.Mixare Initiala: | Intr-un recipient potrivit, mixeaza faina alba impreuna cu premixul CONMIX Paine cu Ceapa si Chimen pentru a asigura distributia uniforma a ingredientelor. |
2.Adaugarea Restului de Ingrediente: | Dupa mixare, adauga drojdia, sarea si apa in amestecul de faina si premix. Continua sa amesteci pentru a asigura o integrare uniforma a ingredientelor. |
3.Malaxare: | Utilizand un malaxor cu spirala, malaxeaza aluatul timp de 5 minute la viteza 1, apoi creste la viteza 2 pentru inca 7 minute. Timpul de malaxare poate varia in functie de specificul malaxorului, deci monitorizeaza consistenta aluatului pentru a obtine elasticitatea dorita. |
4.Temp. Aluat si Relaxare: | Mentine temperatura aluatului la 28°C si lasa-l sa se relaxeze timp de 10 minute la temperatura camerei (ideal 26 – 28°C). |
5.Divizare si Premodelare: | Imparte aluatul in portiuni de 460-470 g si modeleaza bucatile in forma rotunda. Lasati-le sa se odihneasca timp de 10 minute. |
6.Modelare Finala: | Modeleaza fiecare bucata in forma lunga, potrivita pentru franzela sau tava. |
7.Dospire: | Acopera painea si las-o sa dospeasca timp de 50 de minute la 35°C, cu o umiditate relativa de 80%. |
8.Coacere: | Preincalzeste cuptorul la 240°C.Coace painea pentru 22-25 de minute sau pana cand obtine o culoare aurie si o crusta crocanta. |