PAINE CU CHIA

CONMix Chia este solutia perfecta pentru a-ti imbogati experienta de panificatie, aducand la viata o paine delicioasa si sanatoasa. Cu o combinatie echilibrata de ingrediente de inalta calitate, acest premix simplifica procesul de preparare, oferindu-ti o paine cu seminte cu arome autentice si textura perfecta.

Ingredientekg
Faina alba (550/650/integrală)5
CONMIX CHIA5
Drojdie0,250
Sare0,018
Apa5,7
Total15,743
1.Mixare Initiala:Intr-un bol de dimensiuni potrivite, combinati faina alba si CONMix Chia. Asigurati-va ca aceste ingrediente sunt amestecate uniform pentru a obtine o distributie optima a semintelor de chia in aluat.
2.Adaugarea Restului de Ingrediente:Dupa mixare, adaugati drojdia si sarea in amestecul de faina si premix. Continuati sa amestecati in timp ce adaugati apa, asigurandu-va ca toate ingredientele sunt bine integrate.
3.Malaxare:Utilizand un malaxor cu spirala, malaxati aluatul timp de 5 minute la viteza 1, apoi cresteti la viteza 2 pentru inca 7 minute. Timpul de malaxare poate varia in functie de specificul malaxorului, deci monitorizati consistenta aluatului pentru a obtine elasticitatea dorita.
4.Temp. Aluat si Relaxare:Mentineti temperatura aluatului la 28°C si lasati-l sa se relaxeze timp de 10 minute la temperatura camerei (ideal 26 – 28°C).
5.Divizare si Premodelare:Impartiti aluatul in portiuni de 460-470 g si modelati bucatile in forma rotunda. Lasati-le sa se odihneasca timp de 10 minute.
6.Modelare Finala:Modeleaza fiecare bucata in forma lunga potrivita pentru franzela.
7.Dospire:Acoperiti painea si lasati-o sa dospeasca timp de 50 de minute la 35°C, cu o umiditate relativa de 80%.
8.Coacere:Preincalziti cuptorul la 240°C.
Coaceti painea pentru 22-25 de minute sau pana cand obtine o culoare aurie si o crusta crocanta.
Descopera placerea de a coace paine acasa cu CONMix Chia si savureaza fiecare muscatura a acestei delicii sanatoase. Un echilibru perfect intre gust si nutrienti, aceasta reteta iti va satisface cu siguranta simturile!
ro_RORomanian