COZOMIX LEMON

In cautarea unui ingredient inovator pentru cozonacul tau traditional? CONMIX COZOMIX LEMON aduce o nota rafinata de lamaie in fiecare muscatura, transformand simplul cozonac intr-o experienta cu adevarat deosebita. Descopera arta prepararii cozonacului cu aceasta reteta imbogatita cu arome proaspete si unice.

Ingredientekg
Faina alba (000/550)10
CONMIX COZOMIX LEMON1
Zahar2,200
Drojdie0,500
Sare0,100
Apa4,5 – 5
Total18,800
1.Mixare Initiala:Intr-un bol generos, mixeaza faina alba impreuna cu COZOMIX LEMON pentru a asigura distributia uniforma a aromelor de lamaie.
2.Adaugarea Restului de Ingrediente:Dupa mixare, adauga drojdia, sarea si zaharul in amestecul de faina si premix. Continua sa amesteci in timp ce adaugi apa, asigurandu-te ca toate ingredientele se imbina armonios.
3.Malaxare:Utilizand un malaxor cu spirala, malaxeaza aluatul timp de 5 minute la viteza 1, apoi creste la viteza 2 pentru inca 7 minute. Timpul de malaxare poate varia in functie de specificul malaxorului, asa ca monitorizeaza consistenta aluatului pentru a obtine elasticitatea dorita.
4.Temp. Aluat si Relaxare:Mentine temperatura aluatului la 28°C si lasa-l sa se relaxeze timp de 15-20 de minute la temperatura camerei (ideal 26 – 28°C).
5.Divizare si Premodelare:Imparte aluatul in portiuni de 550 g si modeleaza bucatile in forma rotunda. Lasati-le sa se odihneasca timp de 10-15 minute.
6.Modelare Finala:Fiecare bila de aluat se intinde intr-o foaie, iar apoi se adauga umplutura dorita. Ruleaza aluatul, portioneaza fitilul obtinut in doua parti si impleteste-le pentru o prezentare atragatoare.
7.Dospire:Acopera cozonacul si lasa-l sa dospeasca timp de 50-60 de minute la 35°C, cu o umiditate relativa de 80%. Dupa dospire, cozonacul se unge cu ou pentru a obtine o crusta aurie si stralucitoare.
8.CoacerePreincalzeste cuptorul la 170-180°C.
Coace cozonacul pentru 40-45 de minute sau pana cand obtine o culoare aurie si o crusta crocanta.
Cu CONMIX COZOMIX LEMON, fiecare cozonac devine o capodopera a gustului si aromei. Adauga o nota de prospetime si inovatie in traditia ta culinara! Buon appetito!
ro_RORomanian