COZONAC LEMON PREMIUM

Descopera senzatia rafinata a cozonacului cu un twist inedit de lamaie, adaugand la reteta ta profesionala CONMIX COZONAC LEMON. Dezvoltat special pentru brutarii si patiserii, acest premix aduce o aroma proaspata si vibranta in fiecare muscatura, transformand cozonacul clasic intr-o delicatesa inconfundabila.

Ingredientekg
Faina alba (000/550)10
CONMIX COZONAC LEMON PREMIUM1
Zahar2,200
Drojdie0,500
Sare0,100
Margarina aluat 67%0,800
Apa4
Total18,600
1.Mixare Initiala:Intr-un bol adecvat, mixeaza faina alba impreuna cu CONMIX COZONAC LEMON pentru a asigura o distributie uniforma a aromei de lamaie.
2.Adaugarea Restului de Ingrediente:Dupa mixare, adauga drojdia, sarea, zaharul si margarina in amestecul de faina si premix. Continua sa amesteci in timp ce adaugi apa, asigurandu-te ca toate ingredientele se imbina perfect.
3.Malaxare:Utilizand un malaxor cu spirala, malaxeaza aluatul timp de 5 minute la viteza 1, apoi creste la viteza 2 pentru inca 7 minute. Adauga margarina in ultimele 2-3 minute de malaxare pentru a obtine o textura fina si omogena. Timpul de malaxare poate varia in functie de specificul malaxorului, deci monitorizeaza consistenta aluatului pentru a obtine elasticitatea dorita.
4.Temp. Aluat si Relaxare:Mentine temperatura aluatului la 28°C si lasa-l sa se relaxeze timp de 15-20 de minute la temperatura camerei (ideal 26 – 28°C).
5.Divizare si Premodelare:Imparte aluatul in portiuni de 550 g si modeleaza bucatile in forma rotunda. Lasati-le sa se odihneasca timp de 10-15 minute.
6.Modelare Finala:Fiecare bila de aluat se intinde intr-o foaie, iar apoi se adauga umplutura dorita. Ruleaza aluatul, portioneaza fitilul obtinut in doua parti si impleteste-le pentru o prezentare impecabila.
7.Dospire:Acopera cozonacul si lasa-l sa dospeasca timp de 50-60 de minute la 35°C, cu o umiditate relativa de 80%. Dupa dospire, cozonacul se unge cu ou pentru a obtine o crusta aurie si stralucitoare.
8.Coacere:Preincalzeste cuptorul la 170-180°C.
Coace cozonacul pentru 40-45 de minute sau pana cand obtine o culoare aurie si o crusta crocanta.
Descopera placerea de a crea cozonaci rafinati si aromate cu CONMIX COZONAC LEMON – partenerul perfect pentru brutarii si patiserii care apreciaza calitatea si inovatia in fiecare reteta.
ro_RORomanian